Σχολή Καράτε

Καράτε – Αυτοάμυνα

Ιδρύθηκε το 2004 και οι προπονήσεις γίνονται στο «Σπίτι του Αθλητισμού» (Ν.Ερυθραία) Είναι το τμήμα του Συλλόγου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Αθλήτριες του συλλόγου στελεχώνουν σήμερα την Εθνική Ομάδα Καράτε και συμμετέχουν σε Πανευρωπαϊκους αγώνες.

Το 2008, αθλήτρια μας κατέλαβε την 3η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες (Σκόπια). Το 2009, αθλητές μας κατέλαβαν 1η, 2η και 3η θέσεις στους Βαλκανικούς αγώνες (Τουρκία).

Το 2009, το τμήμα καράτε του ΑΜΕΣ περισσότερα από 100 παιδιά ενώ την ίδια χρονιά ιδρύθηκε το τμήμα Αυτοάμηνας /Καράτε Για Ενήλικες.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου συμμετέχουν σε αρκετούς διασυλλογικούς και Πανελλήνιους αγώνες με συγκομιδή κάθε φορά αρκετών μεταλλίων και διακρίσεων.

Επίσης, υφίστανται τις δοκιμασίες των κατατακτήριων εξετάσεων 2 φορές το χρόνο από τους εντεταλμένους κριτές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την απόκτηση ζώνης ανωτέρου επιπέδου.

Προπονητές

Προπονητής και επικεφαλής του τμήματος Καράτε είναι ο κος Δημήτρης Τριανταφύλλης, πτυχιούχος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 20ετή πείρα (κάτοχος 4 DAN). Ο κος Τριανταφύλλης είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Επίσης προπονητές του ΑΜΕΣ είναι η κυρία Γλυκερία Ξυλικιώτη, Πρωταθλήτρια Ευρώπης ( 2 φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης) και ο κύριος Νίκος Νομικός, πρωταθλητής Καράτε.

Τμήματα

Τα μαθήματα γίνονται στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Σπύρου Λούη και Αν.Πίττα)

Υπάρχουν τμήματα για αρχαρίους και προχωρημένους και τμήμα προετοιμασίας για μαύρη ζώνη – αυτοάμυνα.

Δευτέρα 16.00 – 17.00 (τμήμα αρχαρίων)

Δευτέρα 17.00 – 18.00 (τμήμα κίτρινη, πορτοκαλή και πράσινη ζώνη)

Τρίτη 17.00 – 18.00 (τμήμα κίτρινη, πορτοκαλή και πράσινη ζώνη)

Τρίτη 18.00 – 19.00 (τμήμα 1η, 2η και 3η καφέ, προετοιμασία για μαύρη ζώνη)

Τετάρτη 16.30 – 17.30 (τμήμα αρχαρίων)

Τετάρτη 17.30 -18.30 (τμήμα κίτρινη, πορτοκαλή και πράσινη ζώνη)

Πέμπτη 17.00 – 18.00 (τμήμα κίτρινη, πορτοκαλή και πράσινη ζώνη)

Πέμπτη 18.00 – 19.00 (τμήμα 1η, 2η και 3η καφέ, προετοιμασία για μαύρη ζώνη)

Παρασκευή 16.00 – 17.00 (τμήμα κίτρινη, πορτοκαλή και πράσινη ζώνη)

Παρασκευή 17.00 – 19.00 (μικτή προπόνηση)

Βαλκανικοί Αγώνες – Οκτώβριος 2011

Η αθλήτρια Ελευθερία Κουδουνάκου κατέλαβε στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στην Τουρκία την 1η θέση στου Κούμιτε και 2η θέση στα Κάτα.

Συμμετείχαν 11 χώρες.

Βαλκανικοί Αγώνες – Οκτώβριος 2009

Τρία μετάλλια η Αγγελική Μπέκιου με την Εθνική ομάδα στους Βαλκανικούς του καράτε

Με τρία μετάλλια στο στήθος (ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο) επέστρεψε από την Τουρκία η 14χρονη αθλήτρια του ΑΜΕΣ Αγγελική Μπέκιου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας που σθμμετείχε με την εθνική ομάδα του καράτε σους 12ους Βαλκανικούς Αγώνες Νέων-Κορασίδων που ολοκληρώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου 2009 στη γειτονική χώρα.

Η Εθνική ομάδα κατέκτησε την 2η θέση σε αριθμό μεταλλίων πίσω από την διοργανώτρια χώρα, Τουρκία, κατακτώντας συνολικά 33 μετάλλια.

Ο προπονητής του ΑΜΕΣ Δημήτρης Τριανταφυλλίδης που συνόδεψε την αποστολή δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο ένας αθλητής να είναι εξίσου καλός σε όλα τα αγωνίσματα του αθλήματος κάτι που το κατορθώνει η Αγγελική.

Ο πρόεδρος του ΑΜΕΣ Σταύρος Παναγιωτίδης δήλωσε στη εφημερίδα «Νά Ερυθραία»: «Η επιτυχία της Αγγελικής Μπέκιου χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή αθλητικά πρακτορεία ως μεγάλο αθλητικό γεγονός που οπωσδήποτε τιμάει την Ελλάδα και κατ’επέκταση τη Νέα Ερυθραία, την πόλη μας. Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε ανάλογες μεγάλες επιτυχίες στη συνέχεια της αθλητικής της σταδιοδρομίας».

Επίσης, η Δήμαρχος της Νέας Ερυθραίας, Βασιλική Ταμβάκη, δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Ερυθραία» : «Εκ μέρους όλων μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη μας, όπωα και για τον ΑΜΕΣ. Να μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας στο παιδί και την αθλητική σας οικογένεια. Θα υπάρξει κάποια εκδήλωση και θα σκεφτούμε όλοι μαζί πώς θα τιμήσουμε την αθλήτρια και την ομάδα της».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Παναγιωτίδης και ο προπονητής Δημήτρης Τριανταφυλλίδης δουλεύουν ασταμάτητα με αυτά τα παιδιά και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα ο στόχος στους να δημιουργήσουν έναν ισχυρό σύλλογο στο αγώνισμα γίνεται πραγματικότητα.

Πληροφορίες

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο πρόεδρος του ΑΜΕΣ κος Σταύρος Παναγιωτίδης.

Τηλέφωνο : 6944 16 35 44

E-mail: vicky@ames-sport-club.com